Workshop Google Maps alternatieven

Een geolocatie-app zonder gegevens te delen met Google? Op 22 oktober leidt Niene Boeijen de workshop Google Maps alternatieven tijdens de bijeenkomst Are you following me? die Waag organiseert bij Unc Inc.

Google Maps alternatieven

Tijdens deze informele bijeenkomst krijg je als web-ontwikkelaar inzicht in de gevolgen van jouw keuzes voor de privacy van gebruikers als je Google Maps inzet voor een website of mobiele applicatie. We laten je alternatieven zien, die Open Source JavaScript-bibliotheken en open data van de Nederlandse overheid en OpenStreetMap gebruiken.

In de workshop ga je onder leiding van Niene zelf aan de slag met LeafletJS en de BRT-Achtergrondkaart, die we voor het Kadaster hebben gemaakt. Natuurlijk komt ook Cartiqo aan bod, onze vector-tilekaart gebaseerd op Nederlandse open data en OpenStreetMap. Deze kaart bieden we aan via MapTiler een alternatief hosting-platform voor online kaarten, waar de privacy van gebruikers voorop staat.

Meld je aan voor Are you following me? en vergeet je laptop niet!

contact

Meer weten? Bel of mail ons gerust!

Webmapper is gevestigd in
De Klompenfabriek:

Weerdsingel Westzijde 33a

3513 BC Utrecht

info@webmapper.net

+31 (0) 30 227 01 16